Kunsthal Spritten / Kunsthal Spritten X Kulturmødet Mors  / 22.8-24.8 2024
Menu
/

Kunsthal Spritten 2024 ©
Åbner i 2026

Spritten, C. A. Olesensgade 1
9000 Aalborg, Denmark

Kunsthal Spritten modtager
driftstilskud fra Aalborg Kommune.

© Kunsthal Spritten 2022. All Rights Reserved
22.08 2024-24.08 2024

Kunsthal Spritten X Kulturmødet Mors

If you have much, give of your wealth; if you have little, give of your heart

If you have much, give of your wealth; if you have little, give of your heart

Med afsæt i udveksling som konkret og filosofisk begreb skaber den dansk-marokkanske billedkunstner Maria Nørholm Ramouk (f. 1991) værket "If you have much, give of your wealth; if you have little, give of your heart" til Kulturmødet Mors i 2024. Ramouks værk er et telt, hvis nomadiske karakter resonerer med kunsthallens temporale og husvilde vilkår den kommende tid.

Teltet er selv ramme for udveksling af andre kunstneriske indslag og debatter under Kulturmødet. I samarbejde med Kunsthal Spritten kuraterer Ramouk en længere samtale med bl.a. Moussa Mchangama, der bringer viden, andre perspektiver og stemmer frem. I løbet af dagene kan man opleve en spiselig skulptur af billedkunstner Johanne Anastasia Stoffersen og to performances, hvor lydkunstner Lars Greve spiller musik med nytilkomne børn fra hele verden. 

Værket er et upcyclet telt, der omkom i stormen Bodil i efteråret 2023, som Ramouk i samarbejde med Cirkus Panik Teltmageri bearbejder kunstnerisk bl.a. med den langsommelige proces omkring plantefarvning. For Ramouk er tid – som ressource – en selvstændig pointe, der går igen i hendes praksis. Værket inviterer derfor også gæsterne til at give sig tid. Tid til at sanse, tid til at reflektere ved fysisk at slå sig ned og tage ophold i de bløde tekstiler.

   

TORSDAG DEN 22. AUGUST 

Kl. 17.00-18.00
Reception: åbent telt med spiselig skulptur
Johanne Anastasia Stoffersen (f. 1994) benytter måltidet som en måde at undersøge vores skikke, madkultur og sociale koder på. Torsdag eftermiddag inviterer Kunsthal Spritten til åbent telt i Vildnisset, hvor Stoffersen serverer en spiselig skulptur.

 

FREDAG DEN 23. AUGUST

Kl. 10.00-12.00 (start kl. 10 og kl. 11)
2 performances med Lars Greve, Resonerende Rum og Sønderlandskolens Sprogafdeling
I to performances af 30 min varighed mødes komponist og lydkunstner Lars Greve for Resonerende Rum, anført af Lis Raabjerg Kruse, med nytilkomne børn fra hele verden og spiller musik sammen. Alle er inviteret med til at lytte med eller deltage i en lydoplevelse for kroppen og for fællesskabet.

Kl. 13.30-15.00:
En samtale mellem kunstner Maria Nørholm Ramouk og forfatter Moussa Mchangama

Træk stikket og giv dig tid til at opleve billedkunstner Maria Nørholm Ramouk (f. 1991) og forfatter Moussa Mchangama (f. 1987) i en samtale om hjem, generøsitet og udveksling i værket ”If you have much, give of your wealth; If you have little, give of your heart”. Ingen scene, ingen moderator og ingen skarp bagkant. Med samtalen ønsker vi at trække tempoet ud af festivalkroppen og give plads til nuancer, tænkepauser og refleksion.

   

LØRDAG DEN 24. AUGUST 

Tag en ven, nabo, kollega, mor eller bror med og oplev værket i Vildnisset på egen hånd. Indenfor i teltet kan man sætte sig til rette i de bløde puder, der omgives af plantefarvede tekstiler. 

   

Programmet opdateres løbende her og på Kulturmødets officielle program.

del

entré

gratis

åbningstider

TBA

lokation

Kulturmødet Mors

Kunsthal Spritten og Kulturmødet Mors har indgået en treårig samarbejdsaftale med det formål at skabe involverende publikumsoplevelser og møder med samtidskunsten i centrum på tværs af alder, ophav, køn og forudsætninger. Med samarbejdet understøtter de to kulturaktører det kulturpolitiske sigte i Region Nordjylland om at flere borgere skal have glæde af attraktive kunstilbud og kunsten skal bidrage til en styrket regional indsats omkring samfundets aktuelle udfordringer.

  

For yderligere information og pressemateriale kontakt:

Kunsthal Spritten, Signe Cecilie Jochumsen: sj@kunsthalspritten.dk - 22813616

Kulturmødet Mors, Caspar Ryttergaard: cr@kulturmodet.dk - 24879731

I perioden 2024-2026 går Kunsthal Spritten og Kulturmødet Mors sammen om et kunstprogram, der hvert år har en tematisk ramme, der folder en aktuel problemstilling ud med samtidskunsten som katalysator. For 2024 er temaet udveksling. Med afsæt i dette tema skaber den dansk-marokkanske billedkunstner Maria Nørholm Ramouk værket "If you have much, give of your wealth; if you have little, give of your heart" til Kulturmødet 2024.

Værket er støttet af:

Statens Kunsfond, Knud Højgaards Fond, Erik Birger Christensens Fond, Ege Carpets, Gabriel Textile, Fabrikken for Kunst og Design og Elis

Tilmeld dig
vores nyhedsbrev

Kunsthal Spritten 2024 ©
Åbner i 2026

Spritten, C. A. Olesensgade 1
9000 Aalborg, Denmark

Kunsthal Spritten modtager
driftstilskud fra Aalborg Kommune.

loading