Kunsthal Spritten / Program på kulturmødet
Menu
/

Kunsthal Spritten 2024 ©
Åbner i 2026

Spritten, C. A. Olesensgade 1
9000 Aalborg, Denmark

Kunsthal Spritten modtager
driftstilskud fra Aalborg Kommune.

© Kunsthal Spritten 2022. All Rights Reserved

Kunsthal Spritten x Kulturmødet Mors

I perioden 2024-2026 går Kunsthal Spritten og Kulturmødet Mors sammen om et kunstprogram, der hvert år har en tematisk ramme. For 2024 er temaet udveksling.

Med afsæt i udveksling som konkret og filosofisk begreb skaber den dansk-marokkanske billedkunstner Maria Nørholm Ramouk (f. 1991) værket "If you have much, give of your wealth; if you have little, give of your heart" til Kulturmødet Mors i 2024, i det nye område Vildnisset. Ramouks værk er et telt, hvis nomadiske karakter resonerer med kunsthallens temporale og husvilde vilkår den kommende tid.

Teltet er en ramme for udveksling af andre kunstneriske indslag og debatter under Kulturmødet. I samarbejde med Kunsthal Spritten kuraterer Ramouk en længere samtale med bl.a. Moussa Mchangama, der bringer viden, andre perspektiver og stemmer frem. I løbet af dagene kan man opleve en spiselig skulptur af billedkunstner Johanne Anastasia Stoffersen, samt koncerter med lydkunstner Lars Greve og musiker og ambasadør for PlanbørneFonden Iris Gold.

Maria Nørholm Ramouk (f. 1991) er kunstner og skaber værket/teltet kommisioneret af Kunsthal Spritten, som første gang vises på Kulturmødet Mors 2024 og i efteråret 2024 i Kildeparken i Aalborg. 

Foto: Trine Struwe

Værket er kommissioneret af Kunsthal Spritten og er et upcyclet telt, som Ramouk har bearbejdet kunstnerisk bl.a. via planteindfarvning, som er en yderst tidskrævende proces. For Ramouk er netop tid - som ressource - en selvstændig pointe, der går igen i hele hendes praksis. Værket inviterer derfor også gæsterne til at give sig tid. Tid til at sanse, tid til at være og tid til at reflektere ved fysisk at slå sig ned og tage ophold i værket. 

If you have much, give of your wealth; if you have little, give of your heart

TORSDAG

Torsdag den 22. august, kl. 17.00-18.00
reception: åbent telt med spiselig skulptur

Johanne Anastasia Stoffersen (f. 1994) benytter måltidet som en måde at undersøge vores skikke, madkultur og sociale koder på. Torsdag eftermiddag inviterer Kunsthal Spritten til åbent telt i Vildnisset, hvor Stoffersen serverer en spiselig skulptur.

FREDAG

Fredag den 23. august, kl. 10.00-12.00 (start kl. 10 og kl. 11)
2 performances med Lars Greve og Sønderlandskolens Sprogafdeling

I to performances af 30 min varighed kan man opleve en fælles musikalsk improvisation, med børn fra Sprogafdelingen i Holstebro - en modtagerklasse med elever fra hele verden. Komponist og lydkunstner Lars Greve for Resonerende Rum, anført af Lis Raabjerg Kruse, mødes og spiller musik med de nytilkomne børn. Alle er inviteret med til at deltage i en lydoplevelse med musikalsk handlekraft for fællesskabet.

      

Fredag den 23. august, kl. 13.30-15.00
En samtale mellem kunstner Maria Nørholm Ramouk og forfatter Moussa Mchangama

Træk stikket og giv dig tid til at opleve billedkunstner Maria Nørholm Ramouk (f. 1991) og forfatter Moussa Mchangama (f. 1987) i en samtale om hjem, generøsitet og udveksling i værket ”If you have much, give of your wealth; If you have little, give of your heart”. Ingen scene, ingen moderator og ingen skarp bagkant. Med samtalen ønsker vi at trække tempoet ud af festivalkroppen og give plads til nuancer, tænkepauser og refleksion.

LØRDAG

Lørdag den 24. august, kl. 9.00-19.00 

Tag en ven, nabo, kollega, mor eller bror med og oplev værket i Vildnisset på egen hånd. Indenfor i teltet kan man sætte sig til rette i de bløde puder, der omgives af plantefarvede tekstiler. 

   

PROGRAMMET OPDATERES LØBENDE HER OG PÅ KULTURMØDETS OFFICIELLE PROGRAM. 

Johanne Anastasia Stoffersen (1994) bruger middagsbordet som en scene. Gennem sin praksis udfolder hun middagsseancen som et teater, en institution, et rum for optræden og et ritual. I det kunstneriske program til Kulturmødet Mors inviteres Stoffersen til at skabe en dessert-oplevelse udover det sædvanlige med gæsterne. 

Foto: Johanne Anastasia Stoffersen

Moussa Mchangama (f. 1987) er forfatter og partner i konsulentfirmaet In Futurum og aktuel med bogen "tekster om hjem". På Kulturmødet Mors inviterer Kunsthal Spritten Moussa Mchangama til at læse op fra sin nye bog og desuden deltage i en samtale med kunstner Maria Nørholm Ramouk inden for temaet "hjem" og "ophav". 

Foto: Liv Latricia Habel

Lars Greve (f. 1983) er optaget af, hvordan man kan forbinde mennesker gennem musikalsk improvisation og resonans. Greve har stiftet den prisvindende kulturinstitution Resonerende Rum, som Kunsthal Spritten har inviteret til at bidrage til programmet med en social inkluderende koncert, hvor man som gæst, får lov at opleve resonans på et fysisk og emotionelt niveau.

Projektet på Kulturmødet Mors er anført af Lis Raabjerg Kruse og Lars Greve fra Resonerende Rum, der arbejder med at give musikalsk handlekraft til udsatte borgere, og omsætte disse fællesskaber til koncerter og klingende kunstværker.

Foto: Fryd Frydendahl

Vi glæder os til at mødes i værket på Kulturmødet Mors den 22.-24. august 2024

Det er gratis at deltage og alle er velkomne. 

play

  

Foto: Trine Struwe
Video: Andreas Rosfort

  

Kunsthal Spritten og Kulturmødet Mors har indgået en treårig samarbejdsaftale med det formål at skabe involverende publikumsoplevelser og møder med samtidskunsten i centrum på tværs af alder, ophav, køn og forudsætninger. Med samarbejdet understøtter de to kulturaktører det kulturpolitiske sigte i Region Nordjylland om at flere borgere skal have glæde af attraktive kunstilbud og kunsten skal bidrage til en styrket regional indsats omkring samfundets aktuelle udfordringer.

   

For yderligere information og pressemateriale kontakt: 

Kunsthal Spritten, Signe Cecilie Jochumsen:
sj@kunsthalspritten.dk - 22813616 

Kulturmødet Mors, Casper Ryttergaard:
cr@kulturmødet.dk - 24879731 

Tilmeld dig
vores nyhedsbrev

Kunsthal Spritten 2024 ©
Åbner i 2026

Spritten, C. A. Olesensgade 1
9000 Aalborg, Denmark

Kunsthal Spritten modtager
driftstilskud fra Aalborg Kommune.

loading