Kunsthal Spritten 2024 ©
Spritten, C. A. Olesensgade 4
9000 Aalborg, Denmark
Kunsthal Spritten modtager
driftstilskud fra Aalborg Kommune.
Med afsæt i udveksling som konkret og filosofisk begreb skaber den dansk-marokkanske billedkunstner Maria Nørholm Ramouk (f. 1991) værket "If you have much, give of your wealth; if you have little, give of your heart" til Kulturmødet Mors i 2024, i det nye område Vildnisset. Ramouks værk er et telt, hvis nomadiske karakter resonerer med kunsthallens temporale og husvilde vilkår den kommende tid. Teltet er desuden en ramme for udveksling af andre kunstneriske indslag og debatter under Kulturmødet.
Maria Nørholm Ramouk (f. 1991) er kunstner og skaber værket "If you have much, give of your wealth; if you have little, give of your heart", som første gang vises på Kulturmødet Mors 2024 og i efteråret 2024 i Kildeparken i Aalborg.
Værket er kommissioneret af Kunsthal Spritten og er et upcyclet telt, som Ramouk har bearbejdet kunstnerisk bl.a. via planteindfarvning, som er en yderst tidskrævende proces. For Ramouk er netop tid - som ressource - en selvstændig pointe, der går igen i hele hendes praksis. Værket inviterer derfor også gæsterne til at give sig tid. Tid til at sanse, tid til at være og tid til at reflektere ved fysisk at slå sig ned og tage ophold i værket.
Foto: Trine Struwe
Nordens urfolk - Aka Hansen, Ella Marie Hætta Isaksen og Liv Aira
En samtale med tre stærke stemmer fra oprindelige nordiske folkeslag om muligheder, rettigheder, kultur og identitet. Samtalen tager udgangspunkt egne fortællinger og historie. Hvordan kan fremtidens udfordringer løses ved hjælp af deres perspektiv og erfaring?
Arrangementet præsenteres af Kulturmødet Mors med moderator Moussa Mchangama.
Åbent telt med spiselig skulptur
Johanne Anastasia Stoffersen (f. 1994) benytter måltidet som en måde at undersøge vores skikke, madkultur og sociale koder på. Torsdag eftermiddag inviterer Kunsthal Spritten til åbent telt i Vildnisset, hvor Stoffersen serverer en spiselig skulptur.
Koncerter med Resonerende Rum & Sønderlandskolens Sprogafdeling
En fælles musikalsk improvisation, med børn fra Sprogafdelingen i Holstebro - en modtagerklasse med elever fra hele verden. Komponist og lydkunstner Lars Greve for Resonerende Rum, anført af Lis Raabjerg Kruse, mødes og spiller musik med de nytilkomne børn. Alle er inviteret med til at deltage i en lydoplevelse med musikalsk handlekraft for fællesskabet.
Slow talk med Maria Nørholm Ramouk og Moussa Mchangama
En samtale med billedkunstner Maria Nørholm Ramouk (f. 1991) og forfatter Moussa Mchangama (f. 1987) i en samtale om hjem, generøsitet og udveksling i værket ”If you have much, give of your wealth; If you have little, give of your heart”. Ingen scene, ingen moderator og ingen skarp bagkant. Med samtalen ønsker vi at trække tempoet ud af festivalkroppen og give plads til nuancer, tænkepauser og refleksion.
Slow talk med Iris Gold & Patricia Bbaale Bandak
No means no! Med afsæt i deres egne historier taler sangerinde Iris Golds og filminstruktør Patricia Bbaale Bandak om vold. Det er vigtigt – skrøbeligt – og desværre yderst relevant! Vi unboxer skammen og bevæger os ind i en samtale om kunstens værdi og potentiale for den enkelte og for samfundet, når tabuer skal brydes. Samtalen blev præsenteret i samarbejde med PlanBørnefonden.
Vejrhold og åndedrætsteknik ved Mads Bille Bloch
Træk vejret! Prøv kræfter med vejrhold og særlige åndedrætsteknikker, der giver ro i kroppen ved åndedrætsvejleder Mads Bille Bloch. Arrangementet præsenteres i tæt samarbejde med Kulturmødet Mors.
Fællessang v. Niels W. Jacobsen
Vi har rykket vores fællessang ud af kedelhallen ind i vores telt i Vildnisset. Vi synger fra højskolesangbogen, alle er velkomne!
Iris Gold er musiker og ambassadør for PlanBørnefonden. Med mere end 150 koncerter på festivaler og spillesteder i hele Europa er Iris kendt for sine energiske og kraftfulde optrædener. Iris Gold har udgivet de anmelderroste album "Planet Cool" fra 2019 og "Woman" fra 2022. Hendes seneste single "Boys Boys Boys" er et åbent brev til os alle om at tale højt om vold og overgreb, med en musikvideo skabt i samarbejde med PlanBørnefonden, der sætter fokus på kønsbaseret vold.
Patricia Bbaale Bandak blev født i Uganda i 1987 og kom til Danmark i 1989 hvor familien slog sig ned på Falster. I 2019 tog hun afgang fra Den Danske Filmskole og i 2022 debuterede hun med den anmelderroste serie Bad Bitch på DR. I 2024 havde hun premiere på den prisvindende dokumentar, Englemord, og arbejder nu blandt andet på sin første spillefilm, Wannabe og endnu en serie til DR som får premiere til foråret.
Foto: Liv Latricia Habel
Moussa Mchangama (f. 1987) er forfatter og partner i konsulentfirmaet In Futurum og aktuel med bogen "tekster om hjem". På Kulturmødet Mors inviterer Kunsthal Spritten Moussa Mchangama til at deltage i en samtale med kunstner Maria Nørholm Ramouk inden for temaerne "hjem" og "ophav".
Foto: Liv Latricia Habel
Lars Greve (f. 1983) er optaget af, hvordan man kan forbinde mennesker gennem musikalsk improvisation og resonans. Greve har stiftet den prisvindende kulturinstitution Resonerende Rum, som Kunsthal Spritten har inviteret til at bidrage til programmet med en social inkluderende koncert, hvor man som gæst, får lov at opleve resonans på et fysisk og emotionelt niveau.
Projektet på Kulturmødet Mors er anført af Lis Raabjerg Kruse og Lars Greve fra Resonerende Rum, der arbejder med at give musikalsk handlekraft til udsatte borgere, og omsætte disse fællesskaber til koncerter og klingende kunstværker.
Foto: Fryd Frydendahl
Johanne Anastasia Stoffersen (1994) bruger middagsbordet som en scene. Gennem sin praksis udfolder hun middagsseancen som et teater, en institution, et rum for optræden og et ritual. I det kunstneriske program til Kulturmødet Mors inviteres Stoffersen til at skabe en dessert-oplevelse udover det sædvanlige med gæsterne.
Foto: Johanne Anastasia Stoffersen
Foto: Trine Struwe
Video: Andreas Rosfort
Kunsthal Spritten og Kulturmødet Mors har indgået en treårig samarbejdsaftale med det formål at skabe involverende publikumsoplevelser og møder med samtidskunsten i centrum på tværs af alder, ophav, køn og forudsætninger. Med samarbejdet understøtter de to kulturaktører det kulturpolitiske sigte i Region Nordjylland om at flere borgere skal have glæde af attraktive kunstilbud og kunsten skal bidrage til en styrket regional indsats omkring samfundets aktuelle udfordringer.
I perioden 2024-2026 går Kunsthal Spritten og Kulturmødet Mors sammen om et kunstprogram, der hvert år har en tematisk ramme. For 2024 er temaet udveksling.
For yderligere information og pressemateriale kontakt:
Kunsthal Spritten, Signe Cecilie Jochumsen:
sj@kunsthalspritten.dk - 22813616
Kulturmødet Mors, Casper Ryttergaard:
cr@kulturmødet.dk - 24879731
Kunsthal Spritten 2024 ©
Spritten, C. A. Olesensgade 4
9000 Aalborg, Denmark
Kunsthal Spritten modtager
driftstilskud fra Aalborg Kommune.