Kunsthal Spritten / Cloud City Aalborg
Menu
/

Kunsthal Spritten 2024 ©
Åbner i 2026

Spritten, C. A. Olesensgade 1
9000 Aalborg, Denmark

Kunsthal Spritten modtager
driftstilskud fra Aalborg Kommune.

© Kunsthal Spritten 2022. All Rights Reserved

Cloud City Aalborg

  

Tomás Saraceno’s kæmpemæssige kunstværk, "Cloudt City Aalborg", er aktuelt under udvikling som en del af Kunsthal Spritten. Opførelsen af "Cloud City Aalborg" signalerer transformationen af Aalborgs gamle spritfabrik fra industri til kulturlandskab. Den 33-meter høje skulptur tager form som en levende manifestation af en harmonisk sameksistens mellem alle livsformer. "Cloud City Aalborg" er planlagt til opførelse og åbner samtidig med Kunsthal Spritten primo 2026. 

Tomás Saraceno's, "Cloud City Aalborg", bliver et nyt vartegn for Aalborg. Skulpturen består af 70 moduler, hvoraf mange bliver interaktive rum, som publikum kan besøge og bevæge sig rundt i. "Cloud City Aalborg" opføres på grunden umiddelbart foran Sprittens gamle kedelhal, som den bliver bygget sammen med. Indgangen til skulpturen findes på taget af den nye kunsthal. Tilsammen vil Kunsthal Spritten og "Cloud City Aalborg" repræsentere et kraftfuldt møde mellem Aalborgs industrielle fortid og byens kulturelle og bæredygtige visioner for fremtiden.

Formgivningen af "Cloud City Aalborg" er inspireret af en formation af kumulus-skyer. De lavthængende, fortættede og skulpturelle skyer er ofte et forvarsel om stormfuldt vejr. I disse år er Kumulus-skyer oftere at finde på himlen som konsekvens af klimaforandringer. "Cloud City Aalborg" er den seneste - og til dato den største - af Tomás Saraceno's serie af "Cloud Cities" skulpturer.  

Foruden at fungere som en by for alle livsformer – heriblandt trækfugle, planter og insekter - har "Cloud City Aalborg" plads til 100 mennesker ad gangen. Det er intentionen med skulpturen at skabe et demokratisk rum for alle arter, et socialt rum for udveksling, ophold og hvile. Med sin placering ud til Limfjorden er visionen med "Cloud City Aalborg" at reflektere årstidernes skiften, byens biodiversitet og blive et vartegn for Aalborgs grønne dagsorden.

Tomás Saraceno (f. 1973) hører blandt de mest fremtrædende internationale kunstnere i dag med store udstillinger verden over. Siden 2011 har han skabt forskellige versioner af "Cloud Cities" skulpturer, blandt andet på taget af The Metropolitan Museum i New York. De er inspireret af lige dele utopisk arkitektur og det moderne gesamtkunstwerk, hvor kunst og arkitektur, form, funktion og filosofi går op i en højere enhed. "Cloud City Aalborg" er til dato hans største værk.

 

01
 / 03

Non-human (bird) visitorship of "Cloud City Aalborg",

courtesy of the artist

Tilmeld dig
vores nyhedsbrev

Kunsthal Spritten 2024 ©
Åbner i 2026

Spritten, C. A. Olesensgade 1
9000 Aalborg, Denmark

Kunsthal Spritten modtager
driftstilskud fra Aalborg Kommune.

loading