Kunsthal Spritten / Ny direktør-duo
Menu
/

Kunsthal Spritten 2024 ©
Åbner i 2026

Spritten, C. A. Olesensgade 1
9000 Aalborg, Denmark

Kunsthal Spritten modtager
driftstilskud fra Aalborg Kommune.

© Kunsthal Spritten 2022. All Rights Reserved

Kunsthal Spritten ansætter ny frontduo

I et yderst stærkt og stort ansøgerfelt har en enig bestyrelse i fonden bag Kunsthal Spritten nu sat en duo i spidsen for den nye kunsthal. Det nye ledelseskollektiv bliver en fordel i de komplekse opgaver, der venter forude for åbningen af Kunsthal Spritten inklusive det spektakulære hovedværk Cloud City Aalborg af stjernekunstneren Tomas Saraceno.

PÅ VEGNE AF DRIFTSFONDEN BAG KUNSTHAL SPRITTEN

Kunsthal Spritten har nu fundet navnene på en ny ledelsesduo til at stå i spidsen for den ambitiøse kunsthal i Spritfabrikkernes fredede bygninger. Valget er faldet på Signe Cecilie Nørgaard Jochumsen, der kommer fra en stilling som udstillingschef i JP/Politikens Hus, og Bibi Henriksen Saugman, der forlader en stilling som projektchef i Gernes-Fonden:

"Jeg ser meget frem til den opgave, vi nu er blevet betroet. Realiseringen af en kunsthal af internationalt format på den knap 100 år gamle fredede spritfabrik i Aalborg er et af de mest ambitiøse byggeprojekter i dansk og europæisk kontekst. At få lov til at løfte så vigtig en opgave på en egn i rivende udvikling, og som jeg samtidigt selv er rundet af, er en afsindig stor glæde", siger Bibi Henriksen Saugman og bliver suppleret af den kommende lederkollegae:

"Det er med stor glæde og stolthed - og ydmyghed over for opgavens omfang og kompleksitet - at jeg nu sammen Bibi Henriksen Saugman skal stå i spidsen for udviklingen og realisering af et så ambitiøst og helt enestående samlet projekt som Kunsthal Spritten og Cloud City i Aalborg. Sådan en mulighed, får man kun en gang i livet", siger Signe Cecilie Nørgaard Jochumsen.

   

KOMPLEKSE OPGAVER FORUDE

Fondens bestyrelse var på jagt efter en ny direktør og havde planer for ansættelse af en kurator, men i et meget stærkt ansøgerfelt opstod muligheden for at ansætte en lederduo. Det passer godt til den fase Kunsthallen er i, hvor der er fokus på et kommende udbud, byggeri, indretning af den nye kunsthal og planlægning af udstillingsprogram:

 "Jeg er meget meget glad for, at vi nu har Bibi og Signe i spidsen for det her fantastiske projekt. Vi skal have bygget en kunsthal og et kunstværk af kolossale dimensioner, som jeg er overbevist om kommer til at få klangbund i Aalborg og rage op internationalt. Det kræver, at den nye ledelse har kræfter til at løse mange og komplekse opgaver inden vi kan åbne - både helt praktiske, de strategiske og de mere kreative udfordringer. Her er jeg overbevist om, at vi har fået et dedikeret makkerpar, som både kan løse de konkrete opgaver og samtidigt med ny energi og kunstfaglig nytænkning synliggøre kunsthallen og det samlede projekt med aktiviteter og markeringer frem mod åbningen i 2026", siger Stefan Hermann, formand for driftsfonden Kunsthal Spritten.

2026

Kunst og samarbejde kan skabe forandringer

Den nye lederduo starter i deres nye job pr. 1. oktober 2023. De ser begge et stort potentiale i at række ud til samarbejde:

 "Vi er i en brydningstid, der kalder på nytænkning og nye konstellationer. Som duo, vil vi skabe den begejstring, sætte tydelig retning samt øge tempoet frem mod åbningen af Kunsthal Spritten i 2026, som ikke kun bliver en ny markant spiller på kunstscenen i Norden, men også et helt afgørende bidrag til den igangværende udvikling af Aalborg by og havnefront. Vi er begge - og som makkerpar - af den overbevisning at kunsten kan skabe forandringer i samfundet og for det enkelte menneske, og vi vil i de kommende år skabe rammerne og nye samarbejder med netop det for øje.", siger Signe Cecilie Nørgaard Jochumsen, mens Bibi Henriksen Saugman tilføjer:

"Vi glæder os til at invitere borgere og samarbejdspartnere på kaffe og til at give os i kast med visionsarbejdet for Kunsthal Spritten. For os er det helt afgørende, at Spritten bliver et sted, der spiller en central rolle for de mennesker, der bor i kommunen, og at vi sammen med vores gode kollegaer i byen kan gøre Aalborg endnu mere attraktiv at bosætte sig i.", siger Bibi Henriksen Saugman.

Tilmeld dig
vores nyhedsbrev

Kunsthal Spritten 2024 ©
Åbner i 2026

Spritten, C. A. Olesensgade 1
9000 Aalborg, Denmark

Kunsthal Spritten modtager
driftstilskud fra Aalborg Kommune.

loading