Kunsthal Spritten / Spritfabrikken
Menu
/

Kunsthal Spritten 2022 ©
Opening 2026

Spritten, C. A. Olesensgade 1
9000 Aalborg, Denmark

© Kunsthal Spritten 2022. All Rights Reserved

Den gamle spritfabrik

  

Den gamle spritfabrik er en del af Aalborgs bankende hjerte og et levende stykke danmarkshistorie. Fabrikken er tegnet af arkitekt, Alfred Cock-Clausen, for De Danske Spritfabrikker og opført på kanten af Limfjorden i årene 1929-1931. Den inkarnerer bedre byggeskik og forener i sjælden grad arkitektonisk kvalitet og sammenhæng mellem form, funktion og historiefortælling. Spritten er i dag landets største industrifredning og et af de 25 umistelige industriminder i Danmark.

Spritten repræsenterer over 140 års mad- og drikkekultur og en enestående historie om Aalborgs rejse fra industri til nutidens kultur og vidensby. De danske spritfabrikker skabte en forretning med global rækkevidde ved at transformere produktionen af brændevin fra håndværk til industrielt kvalitetsprodukt. Fabrikken producerede gennem årene millioner af flasker af nu klassiske akvavitter som Aalborg Akvavit (Rød Aalborg) og Harald Jensen. Rød Aalborg fremstilles fortsat på opskriften fra 1846.

Produktionen af alkohol på Spritten blev indstillet i 2015, og samme år blev fabrikken fredet. Spritten bliver nu transformeret til en ny bydel midt i Aalborg, fuldt af liv og store drømme for fremtiden. Foruden Fonden Kunsthal Spritten er A. Enggaard, Spritten A/S og Aalborg Kommune grundejere på Spritten.

1930
01
 / 07

De Danske Spritfabrikker. Luftfoto, ca. 1931-35

Foto: Aalborg Stadsarkiv, J. A. Kirkegaard

Tilmeld dig
vores nyhedsbrev

Kunsthal Spritten 2022 ©
Opening 2026

Spritten, C. A. Olesensgade 1
9000 Aalborg, Denmark

loading